autori/membri | Cabinet Psihologie Bucuresti-SPIRIT CENTER

autori/membri

« Back to autori/membri page

Psih Ana Cristina Petrescu

Joined on: July 10th, 2014

Profile:

Psiholog cu drept de liberă practică, atestat profesional în condiţiile Legii nr. 213/2004, în specialitatea psihologie clinică şi psihoterapie cognitiv-comportamentală având cod alocat din Registrul unic al psihologilor cu drept de liberă practică din România, Partea I: 08042. 
Licenţiată în psihologie Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii Titu Maiorescu promoţia 2008. 
Master Psihoterapie cognitiv - comportamentală în cadrul Universităţii Titu Maiorescu promoţia 2010. 
Cursul de formare profesionala complementara "Expertiza psihologica si psihologie clinica" in cadrul Institutului de Psihologie Judiciara.
Competente: Expertiza psihologică a suspecţilor, învinuiţilor, inculpaţilor, victimelor, martorilor, reclamanţilor, pârâţilor şi a testatorilor. Expertiza psihologică a minorilor în cadrul procesului penal şi civil, dar şi în faza execuţională. Expertiza psihologică a copiilor pentru stabilirea custodiei acestora în cadrul proceselor de divorţ, expertiza psihologică a familiei şi expertiza psihologică a capacităţii parentale. Expertiza psihologică în cadrul litigiilor comerciale, de muncă, de contencios administrativ şi asigurări sociale. Expertiza psihologică solicitată în cadrul procedurilor notariale. Expertiza psihologică a discernământului, în limitele competenţei psihologului, respectiv a stadiului de dezvoltare psihică, a nivelului inteligenţei cognitive, a inteligenţei emoţionale, a nivelului de maturizare socio-afective, a nivelului de agresivitate (fizică, verbală, impulsivitate), a personalităţii, a stimei de sine si imaginii de sine, a comportamentului fizic, verbal si nonverbal, a comportamentului simulat şi a temerii de evaluare negativă, etc. Utilizează observaţia clinică, anamneza, interviul clinic, metoda narativă, analiza comportamentală, testele proiective, autopsia psihologică, documentarea şi testele psihometrice standardizate şi nestandardizate. Expertiza psihologică, investigarea şi psihodiagnosticul tulburărilor. Expertiza psihologică a stării de sănătate psihică pentru desfăşurarea unor activităţi care presupun examinare psihologică. Evaluare cognitivă şi neuropsihologică, evaluare comportamentală, evaluare subiectiv-emoţională, evaluarea personalităţii şi a mecanismelor de coping. Evaluarea unor aspecte psihologice specifice cuplului, familiei sau altor grupuri. Evaluarea contextului familial, profesional, social (ex. calitatea vieţii, funcţionarea socială), economic, cultural în care se manifestă problemele psihologice. Evaluarea dezvoltării psihice. Alte evaluări în situaţii care implică componente psihologice clinice.


WordPress theme: Kippis 1.15