Zece metode sigure de relaxare | Cabinet Psihologie Bucuresti-SPIRIT CENTER

Zece metode sigure de relaxare


  1. descărcareStrângeţi pumnii cu putere, astfel încât degetele să se înfigă în palme, şi apoi destindeţi-vă. Simţiţi cum se eliberează tensiunea.
  2. Încruntaţi-vă, închideţi ochii şi schimonosiţi-vă faţa cât mai tare. Încruntaţi-vă până nu mai puteţi, şi apoi destindeţi-vă. Veţi simţi imediat îndepărtarea tensiunii.
  3. Întindeţi braţele în lateral, paralel cu podeaua. Întindeţi-le cât mai mult, până nu mai puteţi. Apoi relaxaţi-vă şi percepeţi relaxarea în tot corpul.
  4. Lipiţi-vă palmele de un perete, după care împingeţi. Împingeţi până nu mai puteţi, şi apoi relaxaţi-vă. Simţiţi relaxarea în braţe.
  5. Deschideţi gura cât de mult puteţi şi strângeţi buzele în formă de O mare. După aceea, închideţi-o. Simţiţi cum vi se relaxează muşchii faciali.
  6. Frecaţi palmele una de alta până se încălzesc, apoi lipiţi-le de faţă. Închideţi ochii şi percepeţi detensionarea.
  7. Staţi întinşi pe spate şi ridicaţi picioarele. Simţiţi cum coboară sângele spre cap.
  8. Staţi perfect întinşi, cu spatele lipit de podea, şi, sistematic, fl exaţi şi relaxaţi fi ecare parte a corpului. Începeţi de la tălpi şi treceţi mai sus, la picioare, şi tot aşa până la faţă şi chiar până la scalp. Simţiţi cum se scurge efectiv toată tensiunea din voi.
  9. Stând pe spate, inspiraţi încet şi adânc, pe nas. Simţiţi cum vi se umfl ă burta, ca un balon. Apoi expiraţi încet pe gură şi simţiţi cum vi se turteşte burta, ca un balon din care iese aerul. Vizualizaţi chi-ul proaspăt şi energizat curgând în voi şi pe cel stătut şi stagnant ieşind din corpul vostru.
  10. Întinşi pe spate, închideţi ochii şi începeţi să visaţi. Gândiţi-vă la lucruri plăcute, apoi vizualizaţi un rezultat pozitiv pentru o problemă la care lucraţi momentan. Zâmbiţi-vă fericiţi.

WordPress theme: Kippis 1.15