Psihoterapia adleriana | Cabinet Psihologie Bucuresti-SPIRIT CENTER

Psihoterapia adleriana


Psihologia Individuala a fost fondata de Adler Alfred(1870-1937).

Ea a fost adusa si propagata in SUA de A.Adler si Rudolf Dreikurs, M.D.(1897-1972). De la fondarea scolii din Chicago(1952), aceasta a fost recunoscuta international.In Romania e promovata de APPAR -fondata in 2001 -organizatie non-guvernamentala, independenta, furnizoare de servicii psihologice si de educatie. 

Psihoterapia adleriana utilizeaza principii: HOLISMUL-fiinta umana este un intreg functional si fiintial.Individul nu poate fi separat de istoria sa personala, familiala, sociala, etnica, nationala, planerara, universala. El e un intreg- nu poate fi descompus in componentele sale fara a fi schimbat. UNICITATE-fiecare persoana e unica. A descoperi modul in care fiecare dintre noi este unic,reprezinta stilul de viata si e linia unica de miscare a fiecarui individ. FINALISM-TELEOLOGIC-fiecare individ are un scop, unic in viata.

De obicei acest scop nu este constient, dar individul se misca mereu spre realizarea scopului personal, ca si cand ar fi cunoscut. A.Adler spune ca ne este imposibil sa intelegem comportamentul si actiunile oamenilor fara a le sti scopul, finalitatea.     SUBIECTIVISM-omul intelege lumea in felul sau propriu,subiectiv. Diferenta intre oameni este facuta de modul subiectiv in care  percepem normalitatea. SENTIMENTUL DE APARTENENTA-fiecare incercam, in mod personal, sa apartinem unui grup, in care sa fim utili, sa primim si sa dam recunoastere si incurajare. 

WordPress theme: Kippis 1.15