Cum sa scapi de fumat prin tehnici NLP | Cabinet Psihologie Bucuresti-SPIRIT CENTER

Tehnici NLP (programare neurolingvistica)


Cum sa scapi de fumat prin tehnici NLP

Exemplu:

Adrian si-a propus sa scape de fumat.

Terapeut: Pentru a-ti programa mintea sa nu mai doreasca sa fumeze trebuie sa o desensibilizezi sa se mai gandeasca la fumat ca la un obicei sau nevoie.

Cauta sa te gandesti la o situatie in care sa ai nevoie de fumat.

Client: O astfel de situatie este cand sunt stresat, suparat, cand beau ceva sau dupa o masa.

Terapeut: Ok, alege una din ele.

Inchide ochii si las-o sa apara pe ecranul tau mental. Odata ce ai facut asta, chiar inainte de cauta tigarea intreba-te ce vrei tu de fapt. ( poate ca doresti un mar, sa bei un pahar cu apa, sa iesi la plimbare sau sa vorbesti cu cineva)

Acum, inagineaza-ti acesta imagine ca si cand ar fi disociata de tine, la cativa metri.

Iar tu esti aici, o persona care alege sa nu fumeze, esti o persona care ai incredere sa fii in compania altora si  ai incredere in tine, o persona care percepe stresul intr-un mod constructiv. Contrueste aceasta imagine cu noul tau eu, cu cat mai multe detalii, cu cat mai multe detalii…Vizualizeaza aceasta imagine din ce in ce mai mare, mai mare decat imaginea initiaala cu tine cand doreai sa fumezi…

Relaxeaza-te, relaxeaza-te…lasa cele doua imagini sa dispara…

Acum fa din nou sa apara imaginea cu tine cand fumezi…apoi deasemenea sa apara imaginea cu noul tau eu, cu noul tau fel dea fi, trage noua imagine peste cea veche… este la inceput ca un mic punct in centru sau se suprapune doar un pic… si la comanda ta, un pocnit din degete imaginea cu tine cel nou se suprapune tot mai mult, tot mai mult…pana ce ajunge sa distruga complet imaginea veche.

Incarca-te cu energia acestei noi imagini, tot mai mult, si  mai mult…de fiecare data cand vei avea nevoie vei pocni din deget si aceasta imagine cu energia ei te va cuprinde…

WordPress theme: Kippis 1.15