Ce este psihoterapia de cuplu? | Cabinet Psihologie Bucuresti-SPIRIT CENTER

Ce este psihoterapia de cuplu?


Psihoterapia de cuplu prezintă aceleaşi caracteristici ca şi cea de familie la care se mai adaugă elemenete esenţiale: iubirea, dragostea, sexul.

Când doi oameni trăiesc împreună se unesc două moduri diferite de a înţelege viaţa de cuplu.Cuplul este bazat pe elemente de similaritate şi complementaritate, partenerilor le place să faca lucruri în comun, sunt într-un fel asemănători şi se completează unul pe celălalt.

Principalul scop al psihoterapiei de cuplu este punerea în acord a stilurilor nepotrivite de comunicare şi înţelegerea rolurilor fiecărui partener.Relaţia intimă între cei doi poate ajunge într-un impas datorită evoluţiei diferită a partenerilor, stilurilor disfuncţionale de comunicare, inadaptarea la trecerea dintru-un ciclu la altul al vieţii de cuplu.Terapeutul va ajuta cuplul să-şi înţeleagă mai bine nevoile, să gasească resursele astfel încât să puna la punct împreună soluţii la dificultăţile cu care acesta se confruntă.

 

Cât durează psihoterapia de familie sau/şi  de cuplu?

Pana cand functionarea cuplului si/sau familiei este mai buna.Fiecare membru poate fuctiona bine independent si desemenea relatia functioneaza la nivelul dorit.

 

WordPress theme: Kippis 1.15