Disfunctia erectila secundara | Cabinet Psihologie Bucuresti-SPIRIT CENTER

Disfunctia erectila secundara


Este de obicei numita in termeni populari si ipotenta si este in general caracterizata prin imposibilitatea permanenta a barbatului de a  obtine sau a mentine erectia penisului suficient de rigida (fata de o anumita partenera).Sa sesizam ca aici apar unele diferente intre lipsa totala a erectiei si erectia slaba sau de scurta durata, rara, dificila.

Disfunctia erectila secundara se refera la pacientii care au avut o viata sexuala normala si la un moment dat a aparut disfunctia.Pentru punerea diagnosticului este necesar sa stim, deasemenea si pacientul sa evalueze sincer, factorii de risc extern (de exemplu: profesia, locul de munca dar si sa luam in calcul daca foloseste o anumita medicatie, implicatiei altor tulburari, urologice, neurologice, cardiologice si nu in ultimul rand ce subsatante introduce in corpul sau exemplu: tutun, alcool in exces.

Odata evaluarea facuta si factori de risc ce provin de la alte tulburari medicale indepartati ne putem ocupa de disfunctia erectila psihogena, adica de natura psihologica.

Cei mai importanti factori psihologici tin de relatia de cuplu a pacientului, comunicarea in cuplu trebuie imbunatatita.Atitudinea in fata stresului, cum face pacientul fata stres-ului este deasemena de luat in seama. Apare foarte frecvent o anxietate de performanta care in principal mai mult incurca rezolvarea problemei, aceaasta trebuie eliminata cat de curand.S-a constatat ca barbatii care fac sport si nu au o viata sedentara sunt mai potenti pana la varste mai inaintate. Poate aparea o faza depresiva in care pacientul vede totul in negru, nu i se pare ca lucrurile se vor mai rezolva vreodata si desigur se gandesc la ce-i mai rau.

Odata cu depistarea acestor factori interni si externi sunt necesare si urgente masurile de remediere, apelarea la un psiholog care va juta la indepartarea factorilor perturbatori. Invatarea unor stiluri de viata noi, combaterea stresului, imbunatatirea comunicarii, folosirea sportului, depasirea eventualelor traume din trecut,  toate acestea cuprinse intr-un ansamblu de masuri tintite si individualizate duc la depasirea disfuntiei erectile.

WordPress theme: Kippis 1.15