Prinţesă sau scorpie? | Cabinet Psihologie Bucuresti-SPIRIT CENTER

Prinţesă sau scorpie?


Era odată, într-un oraş foarte îndepărtat, în apropierea unui râu, o prinţesă broască care era foarte fericită printre ai săi. Într-o bună zi, a fost o furtună mare care a inundat o parte din oraş. Un val enorm a luat cu el prinţesa care s-a agăţat de un arbore care plutea pe râu. Prinţesa noastră avea să eşueze la câţiva kilometri depărtare, într-un alt oraş. Era tristă şi dezorientată pentru că îşi pierduse toată familia. Vroia să-şi facă noi prieteni: făcea piruete de toate felurile, plângea, se împingea în alţii şi uneori chiar se purta ca o scorpie, dar nimeni nu recunoştea în ea marea prinţesă. La un moment dat îi venise ideea să-l consulte pe marele vrăjitor al oraşului care îi explică frustrările pe care ea le trăia, spunându-i:

– Cred că erai prinţesă în oraşul tău. Cred că eşti foarte inteligentă; îţi stă în putere să arăţi celorlalţi cine eşti cu adevărat. Şi aceasta nu bruscându-i pe ceilalţi pentru a ţi-i face prieteni, ci mai degrabă făcându-le mici servicii, spunându-le cuvinte frumoase şi fiind atentă la ceea ce ei trăiesc…

După această conversaţie, prinţesa broască – îşi modifică comportamentul şi atitudinea faţă de ceilalţi se schimba pe zi ce trecea. Ea îşi făcu o mulţime de amici şi în anul următor, oraşul a numit-o prinţesa mlaştinilor.

WordPress theme: Kippis 1.15