autori/membri

« Back to autori/membri page

Psih Nicoleta Tanase Trifu

Joined on: March 12th, 2016

Profile:

nicoletaPsiholog clinician cu drept de libera practica atestat de Colegiul Psihologilor din Romania

 

Studii:

Vrije Universiteit, Amsterdam, Olanda specializarea psihologie clinica (2007)

Academia de Educatie Fizica si Sport (1999)

Facultatea de Psihologie, Sociologie si Pedagogie specializarea psihopedagogie Speciala (1997)

 

Experienta profesionala in domeniul psihologiei:

Psihologie sportiva:

Grup de lucru: Pentru sporturi individuale si de echipa pentru copii, juniori si seniori.

Scop:

* Sprijinul tineriilor sportivi, al parintilor si antrenorilor in procesul de crestere si dezvoltare personala astfel incat sportivul sa creasca mental emotional echilibrat, iar sistemul implicat in educarea si antrenarea lor sa functioneze eficient.

*Pentru toate categoriile de varsta, imbunatatirea prestatiilor pe terenul de sport, managementul emotiilor, stimularea cunoasterii de sine, eficientizarea invatarii motrice, sprijin mental si emotional in trecerea de la o categorie de varsta la alta, de la o clasa valorica la alta, cresterea motivatiei, a increderii in sine,  comunicarii,  etc

 

Psihiatrie transculturala:

Grup de lucru: tineri si adulti apartiand diferitelor grupuri culturale (tari de origine din Asia, Africa, Europa)

Problematica: depresie, tulburari de anxietate, tulburari de adaptare, Stres Post Traumatic, problem de natura psihosociale, probleme in familie (sot- sotie; copii- parinti)

Logopedie: in centrele logopedice interscolare

 

Abordare terapeutica:

Cognitiv- compartamentala

Emotiv- rationala

 

De ce la psiholog?

Pentru copii si tineri pentru ca au atatea intrebari stiute si nestiute de ei, rostite si nerostite, la care gasesc raspunsul bun sau mai putin bun, satisfacator sau mai putin satisfacator, astfel incat uneori o astfel de intrebare devine “buturuga mica ce rastoarna carul mare”: copilul sau tanarul care nu se simte bine cu el insusi. Sprijinul si acceptarea neconditonata date de un psiholog este exact ce le trebuie. Acesta este unul dintre cel mai pretios lucru pe care il poti oferi intr-o astfel de relatie (profesionala).

 

Pentru adulti, pentru ca suntem oameni care gandesc si simt si care in diferite momente sau perioade ale vietii noastre simtim nevoia sa rezolvam unele lucruri din trecut sau prezent, pentru ca nu le intelegem, pentru ca au durut sau dor inca, pentru ca nu le gasim un loc in viata noastra.

Pentru cei plecati din locurile natale, ajunsi intr-un loc nou, cu oameni si obiceiuri noi, cand “a te obisnui” si dorul de casa devin apasatoare.

 

De ce eu?

Cand am inceput sa studiez psihologia, mi-am dorit sa vindec si suflete, nu doar trupuri. Era pe vremea cand aveam 20 de ani si lucram in chirurgie ca asistenta medicala (o meserie minunata). Am studiat in trei universitati, am intalnit tot felul de oameni in timpul celor 15 ani cat am locuit in Olanda, dar pentru mine bunatatea si iubirea adusa de credinta in Cel de Sus este liantul dintre oameni.

Va astept sa ne cunoastem si sa hotarati dumneavoastra daca doriti sa va fiu mai departe sprijin in auto- cunoastere si sa gandim impreuna pentru a obtine ce va doriti.


WordPress theme: Kippis 1.15