Program de crestere a calitatii vietii | Cabinet Psihologie Bucuresti-SPIRIT CENTER

Program de crestere a calitatii vietii


De Psih. Anca Raducan

La începutul lunii Octombrie, demarăm un proiect inedit la noi în ţară.

 Acesta se adresează in special persoanelor cu tulburări de anxientate şi cu depresie usoară şi moderată.

Confruntarea zilnică cu stresul cronic, lipsă poftei de mâncare, diminuarea placerii, insomnia, sentimentul de inutilitate sau de vinovaţie, frică sau ingrijorarea persistentă fără un motiv elocvent, îi impulsionează pe mulţi oameni să apeleze la specialişti pentru a primi un tratament medicamentos. Tratamentul reechilibreaza corpului din punct de vedere bio-chimic. Un număr mare dintre cei care au urmat un tratament psihiatric, ştiu că efectul acestuia se realizează în timp (aproximativ 6 săptămani) şi în multe situaţii, oamenii se aşteaptă că în locul stărilor de tristeţe şi de lipsă de motivaţie, să vină o stare de împlinire, poate de fericire, de liniste. Lucru care nu se produce doar cu ajutorul tratamentului medicamentos, dar nici nu poate fi dobândit (cu uşurinte) în lipsă acestuia.

Fericirea, sentimentul pe care îl căutăm cu toţii, poate fi cultivată cu ajutorul exerciţiilor fizice şi prin cunoaştere. Mai ţineţi minte stare minunată pe care o aveaţi după o tură de alergat prin parc? Beta-edorfinele erau „vinovate” pentru starea cunoscută sub numele de„runner’s high”.

Astfel că, vă invităm să participaţi la programul nostru de creştere a calităţii vieţii care va conţine trei aspecte importante:

  1. Evaluare clinică
  2. O parte teoretică despre funcţionlitatea întregului organism (corp/minte) afectat de anxientate şi/sau depresie
  3. Şi o parte practică unde vor fi îmbinate exerciţii fizice uşoare sau moderate, menite să stimuleze serotonina şi dopamina din creier. Doi neurotransmiţatori ce sunt responsabili pentru stările noastre afective.

Pentru a fi cât mai pertinente ideile noastre, vă oferim o descriere scurtă a efectelor pozitive in urma exerciţiilor fizice:

-realizarea exerciţiilor fizice de 2-3 ori pe săptămână, 20 min se corelează cu sentimentul de împlinire şi stăpânire de sine mai pronunţat.

-creşterea nivelului de rezilientă (adaptare usoara la evenimentele emoţionale)

-exerciţiile realizate în grup favorizează interactiunea membrilor şi se produce un efect terapeutic.

Nu există efecte negative!

 

Întâlnirile vor avea loc 1 dată pe saptămână la sediul Clinicii Spirit Center timp de 3 luni.

Data : 1 Octombrie 2012, ora 18:30 (poate fi modificata in functie de spatiu disponibil)

Durata:  1h 30min/săptămână

Taxa: 160 lei/lună

Număr maxim de participanţi : 12

Modalitatea de inscriere: telefon : 0743541374 / 0720319838

Coordonator  principal: Anca Răducan – psiholog specializat în consiliere psihologică centrată pe adult, cuplu şi copil cu formare in Psihoterapie Experienţială Unificatoare şi Terapia Sistemică centrată pe familie.

WordPress theme: Kippis 1.15